Zwemmaatje gezocht

Zwemmaatje gezocht

Plaats:
Kaatsheuvel-West: Pannenhoef (west)
Categorie:
Vervoer, Sporten, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Hallo allemaal!

Graag zou ik 1 keer in de week gaan zwemmen bij Olympiabad Waalwijk. Ik heb hulp nodig met vervoer naar het zwembad. Ook zou ik graag hulp krijgen bij het omkleden. Ik ben gelukkig nog vrij zelfstandig maar het zou fijn zijn als ik geholpen kan worden bij het goed doen van mijn badkleding zodat ik netjes en goed aangekleed het kleedhokje kan verlaten. Ook zou ik het fijn vinden als je een helpende hand kan bieden bij het overstappen van mijn eigen rolstoel naar een bad rolstoel. De transfer kan ik zelf maken. Ik kan niet meer lopen maar wel overstappen. Het is met name van belang dat de stoel tijdens de overstap vastgehouden wordt zodat ik veilig kan overstappen zonder te vallen.
Als ik aangekleed ben en op de badstoel zit heb ik hulp nodig om van de kleedkamer naar het water gereden te worden. Daarna heb ik hulp nodig om doormiddel van een tillift in - en later ook weer- uit het water getild te worden.
Ik heb last van spasme in mijn benen en linkerkant. De stijfheid van mijn spieren kan per dag verschillen. Daarom kan het zo zijn dat ik met het omkleden de ene keer wat meer hulp nodig heb dan de andere keer. Ook na het zwemmen kan ik door fysieke vermoeidheid wat meer hulp nodig hebben. De hulp die ik nodig heb is fysiek niet zwaar. Hulp bij het douchen is niet nodig omdat ik dat het liefste thuis doe. Ik kan mezelf verbaal prima uitdrukken en kan precies uitleggen hoe ik geholpen wil worden. Dat zal ik altijd op een prettige manier kenbaar maken.

Eenmaal in het water kan ik mezelf prima redden. Ik kan zwemmen en heb van jongs af aan geleerd om enkel op armkracht te zwemmen. Mijn benen houd ik daarbij stil. Ik ben in het bezit van zwemdiploma A.

Als je mee zou willen zwemmen vind ik dat erg leuk maar het is geen must. Mijn voorkeur gaat uit naar het zogenaamde '' lunch zwemmen''. Maar ik sta uiteraard ook open voor andere tijden. Ik werk momenteel niet dus ik ben hierin erg flexibel. Wel ben ik in de avond vaak vermoeid, dus dat is voor mij niet haalbaar.

Ook vind ik het belangrijk dat de vrijwilliger die met mij wil gaat zwemmen normale omgangsvormen hanteert. Ik ben een intelligente dame met enkel een fysieke beperking en vind het erg vervelend als ik kinderachtig of niet op het juiste niveau wordt benaderd. Iemand die dat goed kan aanvoelen is voor mij wel een must!

Ik hoop een vriendelijke sociale dame te vinden die het leuk vindt om mij te begeleiden zodat ik weer lekker in beweging kan komen!

Zie jij het wel zitten? Neem dan contact met mij op!

Alvast hartelijk bedankt voor je reactie!!

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vraag van Joyce is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Loonopzandvoorelkaar
Laat Joyce weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Joyce
85% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Joyce
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vraag van Joyce is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Loonopzandvoorelkaar
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden